Tot ce trebuie sa stii despre marmura alba: avantaje, dezavantaje si recomandari de montaj

Lumea marmurei e plina de finete si culori pale. Printre preferatele arhitectilor se afla marmura alba datorita puritatii, rezistentei si stilul minimalism pe care il impune. In randurile de mai jos voi incerca sa ii dezvaluiesc toate secretele, sa vorbesc despre greselile frecvente intalnite la montaj, despre miturile care se confirma si cele care sunt raspandite doar din lipsa unei informari corecte.

baie-marmura-alba-1

Tipuri de marmura alba si diferente:

In lumea pietrei naturale, denumirile sunt date de numele orasului din care se exploateaza materialul. Tocmai de aceea, in cazul marmurei ne lovim de denumiri precum Kavala (Grecia), Carrara (Italia), Mugla (Turcia) sau Thassos (Grecia). Desigur, mai exista numeroase alte tipuri de marmura alba, insa in randurile urmatoare va prezentam diferentele dintre cele mai populare tipuri folosite in Romania.

marmura alba

Prima diferenta este, desigur, tara de provenienta, urmata de o serie de detalii tehnice specifice fiecarei cariere in parte: densitate, rezistenta la presiune si alti coeficienti. Cele mai evidente diferente sunt insa venaturile:

  • Marmura de Carrara este cea mai populara si apreciata, nu doar pe piata din Romania ci si in lume. In calitate premium ea prezinta venaturi gri-negru subtiri raspandite ca o poezie in placa ajungand ca la calitate comerciala sa prezinte multe nervuri groase care la final dau aspect de marmura gri.
  •  Marmura Kavala poate prezenta venaturi gri in forma crosscut sau veincut
  • Marmura Thassos se prezinta sub forma de alb imaculat la calitate standard – high
  • Marmura Mugla vine cu venaturi ca niste vene subtiri de culoare gri si galben care se raspandesc pe toata suprafata lastrei
  • Marmura Afyon prezinta aceleasi nervuri ca marmura Mugla, dar cu preponderenta de culoare galben-maroniu

Completeaza formularul de la final pentru mai multe informatii legate de produsele Vinca!

Contraindicatii
Marmura alba se monteaza la fel ca orice alta marmura, cu sau fara rosturi, in functie de alegerea clientului sau a montatorului, insa trebuie respectate cateva detalii foarte importante. In primul rand, trebuie folosit adeziv alb special pentru marmura, preferabil flexibil sau, in cazul incalzirii in pardoseala, super flexibil. Adezivii obisnuiti elibereaza saruri care se elibereaza trecand prin suprafata pietrei naturale.
Dupa montaj, nu este recomandata folosirea detergentilor care au in componenta acizi pentru ca vor matui marmura alba. Incercati sa folositi doar detergenti si tratamente recomandate pentru tipul de piatra ales.

Ce preturi are marmura alba?
Pentru a va face o idee de pret, in magazinul online Vinca, un blat marmura alba porneste de la 237,1lei. Preturile sunt insa personalizate in functie de dimensiunile de la montator.

Cere o oferta competitiva pentru proiectul tau (completeaza formularul de la final)!

Avantajele marmurei albe

  • ideala pentru bai datorita curateniei impuse
  • nu incarca si nici nu micsoreaza spatiul
  • usor de curatat si intretinut
  • disponibila in mai multe dimensiuni si grosimi ale placilor

Dezavantajele marmurei albe

  • se pateaza foarte usor, nerecomandata pt. blaturi de bucatarie
  • nerecomandata pentru zone cu trafic intens, pentru ca isi pierde luciul

Articol semnat de Ramona Moncea Vinca